Horeca Makelaars Nederland (HMN)

Het taxeren of verkopen van een horecabedrijf is een vak apart. Specifieke kennis van de bedrijfstak, inzicht in het landelijk aanbod en relevante contacten zijn hierbij onontbeerlijk. Daarom is van Amelsvoort Bedrijfsmakelaardij B.V. met vier andere makelaarskantoren, allen met deskundigheid in het taxeren, alsmede in het aan- en verkopen van horecabedrijven, verenigd in ‘Horeca Makelaars Nederland’ (HMN). Zij bieden een landelijke dekking. Doel van de samenwerking is profilering van het specialisme, vergroten van de aanwezige kennis en uitwisseling van het landelijk horeca-aanbod alsmede het uitwisselen van zoekers naar horecabedrijven.
 
Meerwaarde HMN
Om tot een goede waardebepaling van een horecabedrijf te komen, wordt niet alleen gekeken naar de bouwkundige staat van het specifieke onroerend goed, maar ook naar de inventaris en goodwill. Voorafgaand aan de waardebepaling, is het noodzakelijk de exploitatie mogelijkheden die het onroerend goed in zich heeft vast te stellen. Die bepalen uiteindelijk de waarde van het gehele bedrijf. Met deze methodiek onderscheid een lid van HMN zich van andere bedrijfsmakelaars.
 
Erkend
De verenigde kantoren zijn allen lid van de NVM, vakgroep Business. Theoretische en praktische kennis zijn niet alleen door makelaarsopleidingen gewaarborgd, maar ook door relevante horeca-opleidingen. Naast aan- en verkoopbemiddeling en het uitbrengen van taxaties, adviseren de makelaars over bestemmingsplannen, vestigingsbeleid, milieu-eisen en financieel-economische situaties. Accountants, advocaten en collegamakelaars schromen niet de makelaars van HMN als specialist in te schakelen voor een second opinion bij geschillen met betrekking tot verkoop- en huurwaarden.