Aankoop Horeca

Van Amelsvoort bedrijfsmakelaardij BV weet als geen ander de weg in de uiterst dynamische horecasector. Met een totaal van bijna 53.000 vestigingen, maandelijks honderden startende ondernemingen, overnames en bedrijfsbeëindigingen, is er altijd veel beweging in de horecasector. 

U bent horecaondernemer en wilt een pand kopen of huren waarin u een café of restaurant kunt vestigen. Maar hoe vindt u in een lastige markt met vaak veranderende wetgeving een pand dat qua uitstraling en budget aansluit bij uw formule en mogelijkheden? Is het handig om bij uw concurrenten in de buurt te gaan zitten of juist verstandig om voor een andere locatie te kiezen? Voor welke periode sluit u een huurovereenkomst af en tegen welke prijs? Of is het bij nader inzien misschien toch verstandiger om een pand te kopen? Altijd gericht op huisvestingsoplossingen die uw bedrijfsdoelen ondersteunen, kunnen wij deze en andere vragen voor u beantwoorden. 

Als lokale specialist zijn wij  als geen ander op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt. Op deskundige, betrokken en pro-actieve wijze kunnen wij u via een transparant en gestructureerd proces helpen aan het pand dat het best past bij uw formule, wensen en ambities.

Van Amelsvoort bedrijfsmakelaardij B.V. beschikt over een breed netwerk van relaties in de horeca- en in de onroerend goedsector. Wij maken aan de hand van uw wensen en mogelijkheden een selectie van bedrijven die we vervolgens met u bespreken. Aangezien wij niet verbonden zijn aan brouwerijen en toeleveringsbedrijven kunnen we u op een onafhankelijke manier adviseren. Tevens kunnen wij het aan te kopen bedrijf of pand taxeren op de juiste waarde.
 
Aankoop van een horecabedrijf of onroerende zaak door van Amelsvoort bedrijfsmakelaardij B.V. kan de risico's van een dergelijke aankoop voor de opdrachtgever aanzienlijk beperken. Zo onderzoeken wij onder andere:
 
Het horecabedrijf:
- Rentabiliteit onderneming,
- Bedrijfsinventaris,
- HACCP-normen (hygiëne),
- Afname verplichtingen, en
- Vergunningen.
 
De onroerende zaak:
- Bouwkundige staat en staat van onderhoud,
- Asbest- en bodemverontreiniging,
- Geluidsisolatie,
- Installaties, en
- Voorzieningen met betrekking tot brandpreventie.